Jeg gir ut bok på Cappelen Damm

Jeg har hatt lyst til å fortelle dere om dette lenge, og endelig kan jeg røpe hemmeligheten: I begynnelsen av mars utgir jeg boka Beklager, jeg må være mamma på Cappelen Damm. Jeg har faktisk nesten ikke fortalt om boka til noen før nå, og det har vært merkelig å jobbe så mye med noe få vet noe om. Men nå er boka sendt i trykken. Og slik ser den ut!

mammadamen_bok
Beklager, jeg må være mamma har blitt en ærlig bok om mammaliv på begynnelsen av det 21. århundret. Jeg skriver om hvordan å bli mamma endret livet mitt, at å kombinere mammaliv og jobb aldri ble slik jeg trodde og om nye valg som tvang seg frem. I pressemeldingen fra Cappelen Damm står det blant annet:

Gamkinn gir et upolert og lett gjenkjennelig innblikk i den vare,
nære og slitsomme tilværelsen i en småbarnsfamilie. Samtidig tar hun opp
de store personlige, men også politiske problemstillingene omkring det å være
hjemmeværende mamma, å sende småbarn i barnehage og å ta ansvar for
å skape et likeverdig og rettferdig samfunn.

Ja, det personlige er fortsatt politisk. Og Beklager, jeg må være mamma har blitt så personlig og ærlig at jeg faktisk har ganske store sommerfugler i magen akkurat nå. Jeg forteller fra vår families hverdag med tidsklemma, barn som ikke vil i barnehagen og sjefer som ikke alltid forstår, men også om en hverdag som jeg er sikker på at akkurat nå inneholder livets lykkeligste øyeblikk. En hverdag jeg tror mange vil kjenne seg igjen i.
beklagerjegmaavaremammaBeklager, jeg må være mamma gikk i trykken i slutten av forrige uke. Og det ble både sene kvelder, lange netter og tidlige morgener helt i innspurten. Nå er boka på lager om kort tid, og dere kan allerede bestille den her.

Jeg håper dere vil lese boka! Jeg skal selvfølgelig fortelle litt mer om hvorfor jeg har skrevet bok og om hvordan den ble til etterhvert.

God mandag fra Karianne!

Ps Å skrive bok gjør de færreste rike. Lenkene til bokhandel Tanum i dette innlegget er affiliate-lenker som gir meg en liten ekstra andel av boksalget. Kjøp gjerne boka via bloggen!

Tusen takk for gode ord om boka mi!
5 fine bøker fra Mammut

Siste innlegg

Sånn er visst livet!

Om lag halvparten av alle foreldre krangler foran barna fra tid til annen viser en undersøkelse gjennomført av InFact for VG. Tallene er gjengitt i VGs papirutgave lørdag 1. august 2015 i artikkelen «Kranglingen som rammer barna» av Moniva Bring Estensen (VG Pluss). At så mange krangler foran barna, er vel ikke overraskende? Er det […]

Kommentarer

 1. sier

  Så gøy og masse gratulasjoner. Jeg skrev noen lærebøker for mange år siden, og husker hvor nervepirrende det var. Og hvor hyggelig det var når det kom positive kommentarer.
  Åshilds siste bloggpost..Våknet opp…..

 2. sier

  Utrolig spennende! Gratulerer! Denne skal jeg selvfølgelig lese 😀 (Selv om den gis ut på forlaget som har refusert meg to ganger allerede, høhø) Må bare la siste, ganske omfattende bokinnkjøp senke seg litt i heimen først …

  Jeg gleder meg masse til å høre mer om hvordan den ble til, og krysser fingre for veldig godt salg. Og ikke minst, jeg bøyer meg i støvet. For jeg vet hvordan det ikke alltid er like fristende å sette seg ned for å skrive. Jeg skal igang med redigering av første utkastet mitt i dag. Det ligger her, utskrevet i perm ved siden av meg. 273 sider. Og jeg kjenner det kribler litt i kroppen nå etter å sette igang.

  Legger du lenke på menysiden din eller noe sånt, slik at jeg kan gå inn på et senere tidspunkt å bestille?
  Heges siste bloggpost..Kulturdebatten anno 2050

 3. sier

  *hurra for deg; du er så flink! jeg tror det er svært mange mammahjerter som kan kjenne seg igjen i en slik bok! gleder meg til å lese den* klem v

 4. sier

  wow,wow,og atter wow.
  Stort gratulerer til den driftigste dama i bloggverden.
  Selv sitter jeg her og nesten spyr utover datamaskinen ettersom det er deadline paa innlevering av manuskriptet til hjemmesiden vaar i dag. Shit, jeg her helt ödelagt jeg. Mye sykdom i huset siste ukene + dette stresset med aa bli ferdig. Hadde dödd av magesaar om jeg skulle jobbe mot deadlines stadig vekk. Og ungene stakkars har jo hatt en nesten schizofren mamma i det siste …,og mannen min… ja, jeg faar vaere glad han fremdeles staar ved min side…
  Jeg sier bare hurra for deg altsaa. Du maa vaere stolt laaangt inn i hjerteroten.
  KLEM Heidi.

 5. sier

  Hurra for deg og boken din!!
  Jeg har lenge lest bloggen din med stor glede og kjenner meg igjen i mange av dine problemstilling (og drømmer). Fikk nyhetsbrev fra forlaget nå om boken din og den skal kjøpes og leses med en gang!!
  Du er flink og gir mange andre mammaer inspirasjon!

 6. sier

  Så spennande og gratulera! Har fulgt bloggen din ei god stund og gler meg til å lese boka:-) Ha ein fin mandag!

 7. sier

  Slenger meg med i gratulasjonskoret: GRATULERER MED BOKLANSERING! Gleder meg til å lese, du vet jo jeg brenner for det samme. Barn er en jobb! Som krever tid og som må legges inn i «familiebudsjettet». Det handler ikke om likestilling å føle seg forpliktet til å levere fra seg ettåringen for å være «riktig» kvinne. Gleder meg til å lese om dine erfaringer og refleksjoner! :-)

 8. Ragnhild sier

  «Beklager, jeg må være mamma» – den tittelen er både enkel og genuin – hvem kom opp med den :)
  Gratulerer «forfatter». Ja har man skrevet en bok, så innehar man også tittelen forfatter – er det ikke så? Vel unnet etter et langt «svangerskap» (her boklig sådant.

Tilbakesporinger

 1. […] på lederplass og i Dagbladet sto kronikken min Beklager, jeg må være mamma … . I innlegget Jeg gir ut bok på Cappelen Damm kan du lese om hvordan boka ble til.Min stil: I 2014 blir jeg førti år! Jeg er ikke så opptatt […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge