Menn i smertegråt under to timer lang fødselsimulering

Denne videoen av to menn som i to lange timer får oppleve rier og fødselssmerter simulert med elektriske sjokk er sett over fire millioner ganger på YouTube. Og det uten et lite glimt av en beibi engang.

Uten sammenligning forøvrig, er det ikke veldig rart at menns jakt- og fiskehistorier for eksempel, de blir humret hjertelig av i hyggelige lag, mens kvinners fødselshistorier blir fnist flaut av med himlende øyne? Hallo, å føde er uten tvil den verste smerten jeg har opplevd og fødselshistorier er definitivt verdt sitt publikum for kvinner som har lyst til å dele. Men så måtte det visst to menn til for at fødesmerter skulle vekke slik allmenn oppmerksomhet og bli en av årets foreløpig største begivenheter på YouTube da … .

Forsøkskaninene Dennis Storm og Valerio Zeno, fra det nederlandske tv-programmet Guinea Pigs, gråt av smerte da dette forsøket ble gjennomført tidligere i år.

Hva synes du om forsøket?

(via The Telegraph)

Out of Print
5 måter sosiale medier har endret morsrollen

Siste innlegg

Processed with VSCOcam with s1 preset

En gang var sommer’n høysesong!

Helt ærlig? Ok, jeg drømte vel egentlig om flere heite kvelder i sommer. Flere kvelder med vin på terrassen. Litt mer varme. Kanskje til og med tropenetter. Mindre klær. Mer svette. Jeg håpet på unger som sovnet tidlig. Og vi planla romantiske middagsdater og ost og kjeks etter at barna hadde lagt seg. Jeg tenkte på hender over […]

Kommentarer

 1. Mette sier

  Lurer på hvor reelt det/smertene egentlig er … . I tillegg til riene, har jo fødende kvinner også smerte under selve utdrivningen og eventuelle inngrep.

  Interessant at filmen får så mye oppmerksomhet. Er litt ambivalent til forsøket.

  M

 2. sier

  jeg vet ikke helt…det var vondt, vondt, vondt å føde. Men det var smerter med et formål og jeg tror fysiske smerter i andre sammenhenger har vært verre. Nå skal det sies at jeg nok har hatt relativt «gode» fødsler, og at jeg har gått laaangt på ski med forfrosne tær og mistet samtlige tånegler etterpå.
  fru storliens siste bloggpost..yummy, yummy in my tummy

 3. sier

  Jeg synes det er kult at de har gjort det, jeg! Mannfolk har vel ingen forståelse for den smerten (ikke jeg heller, har aldri født!). At det er mannfolk som får så mye oppmerksomhet, gjør meg ingenting… hvis det hadde vært damer som hadde gjort det samme, hadde det ikke hatt samme effekt.
  Ida Sundaes siste bloggpost..I det grå lyset

 4. sier

  Jeg så videoen nettopp via noen andre som delte den, og jeg må si jeg lo litt. Spesielt når han ene ikke ville mer. De visste tydeligvis ikke hva de gikk til. -men det gjorde strengt tatt ikke jeg heller den første gangen jeg fødte…
  Sånn på et vitenskapelig nivå, så tror jeg ikke det går an å påføre en mann *nøyaktig* lik smerte som det vi kvinner opplever under en fødsel. De mangler liksom en viktig detalj: livmor! Så hele eksperimentet blir på en måte litt unødvendig og ikke minst vondt for disse karene da 😛
  Jona (Mammalivet i Berlin)s siste bloggpost..Vintage Treasure

 5. sier

  Hadde ikke Big Bang tilsvarende forsøk med Dagfinn LYngbø. Da lot de hun legen Malene som har fire barn, teste stæsjet først, nettopp for å si om dette kunne sammnlignes. Og det kunne det visst. Nå vet jeg selvsagt ikke som det er det samme de brukte der som disse i Nederland brukte, eller på samme måte.
  Men om det stemmer – hvorfor ikke? Å vite litt om «den andre sicden» har aldri skadet.

  Ellers synes jeg det deles litt for mange fødselshistorier. Jeg forstår at det må snakkes om, men noen kan med fordel sjekke publikummet sitt. Det er kleint å høre folk du ikke kjenner sine fortellinger.
  Siris siste bloggpost..Fredagslatter… fra en by i Nord-Norge…

 6. sier

  Fødselshistorier er ikke det kuleste jeg hører om, for å være helt ærlig.. For uansett hvor tung og vanskelig en fødsel har vært, så er det garantert en dame rundt bordet som har hatt det verre. MYE verre. Jeg er bare oppriktig intr. i fødselshistorien til damer jeg kjenner veldig godt.

  Men synes jo for øvrig at du har et poeng: denne videoen er sett sykt mange ganger, og det måtte selvsagt to menn til før fødselssmerter gikk verden rundt på YouTube. Arg.
  Anne Mette Lies siste bloggpost..Og så kom resten av livet

 7. Maja sier

  Fjasete! Orket ikke en gang å se hele klippet. Jeg får sånn Jack Ass følelese og det programmet var jo også bare fjas i følge meg.

Tilbakesporinger

 1. […] Elle hyrer reklamebyrå for å rebrande feminismen! Funker det?, Den nakne, ammende yoga-mammaen og Menn i smertegråt under simulert fødsel og Fem måter sosiale medier har endret morsrollen. Mammadamen.no er en blogg og ikke et magasin, […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge