Fra Maddam-debatten

Flere har etterspurt referat fra debatten jeg var med på i forbindelse med bloggkollektivet Maddams ettårsjubileum. Jeg kan fortelle at det ble en bra debatt om kvinner og blogging. Både Heidi Nordby Lunde alias Vampus og Heidi Helene Sveen har vært aktive bloggere siden 2005, og Vampus startet med å trekke linjene i bloggingens utvikling i Norge.

I dag har kvinner så godt som monopol på den norske bloggosfæren. Mange er definert som såkalte husmorbloggere, og jeg benyttet selvfølgelig anledningen til å gi et mer nyansert bilde av både dem og andre kvinnelige bloggere enn rosaskjæret og cupcakesglasuren media tuller dem inn i.

Alle vi tre som debatterte var forøvrig så godt som enige i at politikk diskuteres ofte, i motsetning til hva mange mener å vite, både på såkalte mammablogger og forum a la Kvinneguiden. Debattene har dog en annen form og ofte en mer personlig vinkling enn når menn debatterer. Et godt spørsmål er selvfølgelig hvorfor kvinner velger å diskutere i disse lukkede rom. Et annet interessant spørsmål er om blogg- og foradebattene klarer å sette agenda.

I forkant av debatten skrev jeg innlegget Så sytete og klagete og helt grunnløst drit om hvor slem jeg synes harselleringen og personangrepene kan bli mot kvinner som ytrer seg i media fra både anerkjente samfunnsdebattanter, journalister og redaktører og andre tilsynelatende reflekterte mennesker. Jeg fikk også sagt noe om dette. Og jeg vil følge opp her på bloggen med mer.

Til slutt har jeg lyst til å videreformidle et godt tips vel erfarne debattant Vampus ga. Er du kvinne og ønsker å bli hørt og sette agenda? Vit at NRK har som målsetning at 40 prosent av kildene i nyhets- og aktualitetsprogrammene skal være kvinner. Og det er ingenting i veien for å presentere seg selv. Er du god, blir du kontaktet igjen.

God tirsdag fra Karianne!

(Foto: Hilde Maisey og Nora Fjelddalen)

Ps Her på Mammadamebloggen foregår det akkurat nå en veldig interessant debatt om den moderne mammarollen. Delta gjerne!

Har du påskelektyren klar?
Dager uten planer

Kommentarer

  1. sier

    Så bra at du deler! Utrolig spennende arrangement da. Kan tenke meg det var flott å få bidra. Du har masse kunnskap å bidra med, så jeg er sikker på at det blir flere og flere invitasjoner av denne typen på deg i tida fremover! U go girl! :-)
    Liv-Ingers siste bloggpost..Om tiss og bæsj og milepæler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge